Selecteer een pagina

Koppen maken is een vak, ik schreef het al eerder. Vooral bij de Krant van Wakker Nederland zijn ze goed in het verzinnen van vette koppen die de gemiddelde taalliefhebber bijkans doen grienen van ellende. Niet voor niets is er een Facebook-pagina gewijd aan het fenomeen Telegraaf-pareltjes – met daarop koppen, maar ook het bekende dik gesneden populisme en redactionele missers. Aanrader.

Onderstaande  kop stond van de week in die krant. Heerlijk.

image001

En dan nu het educatieve momentje. ‘Van de pot gerukt’ slaat op peuters en kleuters die op een potje (of po) plassen en poepen. ‘Het lijkt wel of je net van de pot gerukt bent’, wil dus zeggen: je gedraagt je als een peuter / kleuter. Zegt Het Genootschap Onze Taal, dus dan is het waar.

Game, Seth, Gaaikema
In het Verenigd Koninkrijk zijn ze overigens meester in dit soort woordgrappen. Tabloids als The Sun en The Daily Mail moeten wel de Britse nazaten van Seth Gaaikema op de eindredactie hebben zitten.

enhanced-buzz-21733-1371469041-15

 

images

 

enhanced-buzz-21728-1371469213-5

Meer.