Selecteer een pagina

jdehiifc

 

We blijven nog even in Brabant (zie Machtelds blogpost hieronder). Het Eindhovens Dagblad berichtte deze week over het bezoek van staatssecretaris Dijksma aan Valkenswaard voor ‘een keukentafelgesprek met varkensvoorman Verhoeven’. Ik stelde mij een scène uit George Orwells Animal Farm voor waarin varkens de macht grijpen. Ook zag ik een Brabantse ‘Babe’ voor me, knus met Dijksma aan de koffie.

Bijna jammer, maar Verhoeven – agrarisch ondernemer van het jaar 2014 (het staat er dus echt, mensen) – blijkt niet de varkensvoorman maar de varkensboerenvoorman te zijn.

Dan die kop: de eindredacteur moet zich diep schamen. Wie begrijpt wat daar staat? En wie heeft het verschrikkelijke woord risico-sturend bedacht? Zou dat bovendien niet risicogestuurd moeten zijn? Niet dat de kop daarvan op zou knappen, maar dan sloeg het niet als een (sorry, maar die moet even) tang op een varken.

 

(met dank aan Henk van Mierlo)