Selecteer een pagina

Misschien vermoedde u het al, maar nu heeft iemand het uitgezocht: nergens zijn er meer trekhaken dan bij ons. “We hebben in Nederland de grootste trekhaakdichtheid ter wereld, zo’n 33 procent, dat betekent dat iedereen links- of rechtsom een buurman met een trekhaak heeft”, zegt Henk Gunnink, de directeur van Kip Caravans tegen Nu.nl.

Ik vind dat Gunnink niet alleen geestig uitlegt hoeveel 33 procent is, maar hij verrijkt het Nederlands en passant met een neologisme, een nieuw woord. Dat kan dus gewoon, hè, je plakt een paar willekeurige woorden achter elkaar en je hebt een nieuw woord: trek + haak + dicht + achtervoegsel.

Tip voor het komende regenweekend: verzin eens een nieuw woord. Zorg ervoor dat de media het oppikken en voor u het weet staat u in de nieuwe editie van de Van Dale.