Selecteer een pagina

Collega Leonie is aangereden door een aso op een Vespa. In plaats van haar op te rapen en een beetje aardig te doen, schold hij haar uit. Een getuige die zich ermee bemoeide, kreeg een grote bek.

Daar zit je dan op straat: been stuk, broek stuk, fiets stuk. Dan moet je wel even diep zuchten.

Op de eerste hulp kreeg ze een eilandpleister. Ik dacht dat dat een kinderpleister zou zijn, met een eilandje met palmboom erop: toch nog even iets gezelligs, dat idee. Maar een eilandpleister blijkt gewoon een grote pleister te zijn met aan alle kanten een kleeflaag.

Heel even zag ik een brainstormsessie op de pleisterfabriek voor me, met flip overs met mindmaps en geeltjes: “Jongens, we hebben een nieuwe pleister, hoe zullen we hem noemen?”┬á En dat dan resulteerde in een top drie waar je op kon stemmen: ‘kussenpleister’, ‘sticky’ en ‘eilandpleister’.

Hoe dan ook, ik vind het eigenlijk een heel mooi woord, eilandpleister.