Selecteer een pagina

Blij nieuws vanuit de kraamkamer: journaalpresentatrice Annechien Steenhuizen is bevallen van een zoon. Zijn naam: Riff. Riff als voornaam, ik was het nog niet eerder tegengekomen. Ik ken het woord riff alleen als een riedeltje op de gitaar. Volgens Van Dale is een riff een “kort motief dat door een voortdurende herhaling op de achtergrond een stuwende werking heeft”. Synoniem: loopje. Je hebt niet alleen een gitaarriff, maar ook een vioolriff en een pianoriff. Het komt uit het Engels en is een verbastering van refrain, refrein.

Ze zijn in Huize Steenhuizen trouwens nogal van de muzikale namen, want Riff heeft een ouder zusje met de naam Vesper. Dat is de aanduiding van een kerkelijk avondgebed, grotendeels gezongen. Kan voor sommige mensen ook een stuwende werking hebben.