Selecteer een pagina

Collega Bart vierde zijn verjaardag. Tijdens de koffie met Celebrations vertelde hij dat zijn dochter die dag zijn outfit had gekozen. Als vanzelf kwamen we te spreken over wat je zou dragen als je kind je kleren uit mag zoeken.

Collega Mariette – moeder van twee kleuters – vermoedt dat ze dan elke dag in roze tulen prinsessenjurken verschijnt. En baas Ewout denkt dat zijn zoons T-shirts met opdruk voor hem zullen kiezen. Dit soort T-shirts wordt overigens door een flink aantal mannelijke collega’s gedragen. Ik ben daar niet kapot van. Maar volgens Bart kan zo’n shirt juist iets toevoegen aan de lessen. Zo heeft hij een shirt met  I’m a professional erop. En wanneer hij les geeft in een van de twee studio’s kan hij kiezen tussen een radio- en een televisieopdruk. Als klap op de vuurpijl staat er soms protagonist op zijn borst.

Ik stel me voor dat studenten die dat woord niet kennen even googelen en dan hier terecht komen. Waar ze lezen dat protagonist afkomstig is van het Griekse protagnosites, dat ‘hij die de eerste rol speelt/hoofdacteur betekent; de aanduiding voor het personage waar het verhaal van een film, toneelstuk of boek om draait […] De term wordt ook vaak gebruikt als synoniem voor de held van het verhaal’. Vanaf dat moment zullen ze met heel andere ogen naar deze docent kijken.

(bron: Wikipedia)