Selecteer een pagina

Collega Lisette werd gisteren tureluurs van het nakijken. Zelf kreeg ik er vrijdag grijze haren van. Ik kijk programmavoorstellen van propedeusestudenten na. Ze kregen de opdracht een actualiteitenprogramma voor jongeren te bedenken. In vier voorstellen las ik: ‘Er komen elke week nieuwsberichten aanbod’. Twee keer kwam ik ‘Een BNN-presentator doet dan een aan bod’…

Dat had natuurlijk precies andersom gemoeten. Iets komt aan bod (aan de orde), en je doet iemand een aanbod (je stelt iemand iets voor, je biedt iemand iets aan).

In de voorstellen staat ook weer veel ‘doormiddel van‘ en ‘er was is‘. Ik heb vanochtend in Word macro’s gemaakt die studenten meteen naar deze blog verwijzen. De tekst: In deze zin staat een taalfout. Kom je er niet uit? Op ikzegookmaarwat.nl komen veelgemaakte fouten aan bod.