Selecteer een pagina

Sinds gisteren zijn de vileine Frank Underwood en zijn vrouw Claire terug. Het zal u niet ontgaan zijn: Netflix kondigde met veel tamtam seizoen drie van de serie House of Cards aan. Alle Nederlandse kranten besteedden er de afgelopen dagen aandacht aan en internet gonsde van de voorpret.  Voor wie serie nog niet kent: Kevin Spacey speelt een immorele, machtsbeluste politicus die zich door niets laat tegenhouden op zijn tocht naar het Oval Office. De serie is heerlijk duister met vileine hoofdpersonen met wie je je gek genoeg toch identificeert. Ik vind het echt superieure televisie.

Mocht u de eerste twee seizoenen gemist hebben: de eerste maand Netflix is gratis. Als u wat vrije dagen opneemt moet het lukken om de drie seizoenen er in een maand doorheen te jassen.

Vilein betekent intens gemeens. Het komt van het Franse vilain dat ook gemeen betekent. Het Engelse ‘evil’ moet haast wel verwant zijn, hoewel de bronnen daarover zwijgen.