Selecteer een pagina

Komende zomer ga ik op vakantie naar Italië. Uit voorpret leer ik Italiaans met Duolingo. Dat is een gratis talencursus die je via een app of via de website doet. Ik heb er zo’n lol in dat ik vandaag al op mijn ’41 days streak’ zit. Je leert schrijven, luisteren en spreken. Omdat het kleine oefeningetjes zijn kun je ze ook gemakkelijk tussendoor doen, in de trein (il treno) bijvoorbeeld of terwijl de pasta (la pasta) kookt.

De methode werkt met allerlei spelelementen: je bereikt levels en je kunt punten verdienen waar je in de duolingowinkel dingen mee kunt kopen (een cursus flirten bijvoorbeeld of een extra testje.) Naast Italiaans kun je 18 andere talen leren. De brontaal is Engels maar dat zal voor de meeste Nederlanders niet zo’n probleem zijn.

O ja: het zinnetje boven dit stukje betekent ‘ze koopt twee jurken’. Tja, als je toch in Italië bent…