Selecteer een pagina

Wat hebben Leonardo di Caprio en Jon Hamm gemeen? Ja, ze zijn alletwee zeer succesvolle Hollywood-acteurs, dat weten we wel. Maar buiten dat zitten ze dus alletwee bóvenop een superhotte trend. Ze hebben namelijk alletwee een zachte buik, de zogenaamde dadbod. Heel internet is er maar druk mee, of zoals de Huffingtonpost het formuleert: The Latest Male Body Craze To Sweep The Internet. De site wijdt er een verhaal aan met veel smeuïg beeld en in Nederland bracht de Volkskrant het gisteren groot.

Dadbod komt van dad body (pappabuik) en is gewoon een klein speklaagje en lichte hangtietjes. De sixpack is echt uit, maar heel dik is ook niet de bedoeling. Type het woord dadbod op Google afbeeldingen in en je krijgt een idee. ‘Tja, goed gereedschap hangt onder een afdakje’, herinnert een collega zich opeens een gouwe ouwe met een baard.

Dat mannen de trend massaal omarmen (hallo bier! hallo pizza!) snap ik, maar of vrouwen ook heel enthousiast zijn?