Selecteer een pagina

Voor het geval u het droevige nieuws gemist heeft: Trijntje is niet door naar de finale. Van het Eurovisie Songfestival dus. Jammer, ze heeft haar best gedaan. Maar als je de strijd moet aangaan met landen als Albanië, Armenië, Estland en Georgië, tja, dan weet je dat het lastig wordt.

Er was nogal wat te doen over haar outfit. Eerst dreigde ze op te treden in een jurk met een nogal fors decolleté, maar uiteindelijk werd het een wat minder pikant broekpak. Niet dat die creatie op veel enthousiasme kon rekenen. Een hobbezak, zo luidde een relatief milde kwalificatie.

Een hobbezak kan zowel op een persoon als op een kledingstuk slaan, aldus Van Dale. Als het gaat om een persoon: iemand die kleren aan heeft die niet passen, aldus de vriendelijke omschrijving. Een wat minder vleiende betekenis: iemand met een lomp, onbevallig voorkomen. Hobbezak kan ook gebruikt worden om een te ruim zittend kledingstuk aan te duiden. Het eerste deel van het woord komt van hobben/hobbelen: heen en weer gaan.