Selecteer een pagina

Aangifte Hoes tegen toyboy en Powned geseponeerd, kopte de Telegraaf gisteren. Hoe zat het ook alweer: burgemeester van Maastricht Onno Hoes had een date met een man die hun amoureuze afspraakje stiekem met zijn telefoon filmde. De publicatie van de beelden door Powned leidde uiteindelijk tot het aftreden van Hoes. Al met al was het een onverkwikkelijke zaak waar de media destijds niet over uitgeschreven raakten. Maar het Openbaar Ministerie concludeert nu dus dat er geen strafbaar feit gepleegd is en seponeert de zaak. Over wansmaak gaat het OM niet.

Seponeren betekent ‘terzijde leggen’ en in juridische zin ‘niet vervolgen’. Een sepot of seponering is een beslissing van het OM (Openbaar Ministerie) om een strafbaar feit niet te vervolgen. Het woord stamt af van het Latijnse ‘seponere’ dat ‘opzij leggen’ betekent.