Selecteer een pagina

In de zomer is er traditiegetrouw een komkommernieuwshype. Zo hadden we ooit een poema op de Veluwe en een ander jaar een python in een nieuwbouwwijk. Deze zomer konden we smullen van de berichtgeving over een schennispleger in IJmuiden.

De Telegraaf, die de man meesterlijk omdoopte tot Rennende Rukker, plaatste maar liefst vijftien berichten over de jacht op de schennispleger. De RR kreeg onder meer een oplawaai van de 17-jarige Sharona en een koude douche van een Ijmuidense met een tuinslang. Toen leek hij even meer op een masochistische masturbant. Inmiddels is de rust gelukkig weergekeerd in IJmuiden en hebben de waakzame dienders van de politie de schennispleger ingerekend.

Schennispleger is een nette term voor potloodventer, oftewel iemand die zijn geslachtsdeel laat zien. Ook als je uit baldadigheid je achterwerk laat zien (het zogenaamde moonen) of als je in het openbaar de liefde bedrijft, ben je een schennispleger. Het woord schennis betekent ‘het schenden’, een schennispleger schendt de eerbaarheid.