Selecteer een pagina

We hebben nog vier dagen om te stemmen op een woord dat we nooit meer willen horen. Vorig jaar won (of moet ik zeggen verloor) het woord ‘oudjes’ – dat werd door de stemmers onnodig denigrerend gevonden. Het jaar daarvoor viel de eer te beurt aan het woord ‘kids’. In De Wereld Draait Door nomineerden vijf hoogleraren vorige week een woord dat zij weg willen hebben uit de Nederlandse taal: uitrollen, omgevingsdeterminisme, huishoudboekje, kansen creëren en excellent.

Een vriendin van mij nomineert ‘super’ – volgens haar vaak gebezigd door vrouwen die iets leuk vinden. Zelf ben ik er nog niet uit: ik neig naar ‘particulier’ en ‘institutioneel’, op mijn werk – ik cureer content voor een online digitaal magazine (meteen twee nog twee te nomineren woorden: cureren en content) – vaak gebezigd als we een stuk te veel ter meerdere eer en glorie van de journalist zelf vinden of te zwaar maatschappelijk.

Meedoen? Op www.wegmetdatwoord.nl kun je nog tot 30 november nomineren en vanaf 1 december stemmen. De uitslag wordt op 8 december bekend gemaakt.