Selecteer een pagina

Ik ben net lekker bezig met mijn les als de deur openvliegt en studente X met veel poeha binnenkomt. Ik ben niet dol op laatkomers, maar als ze stilletjes achterin gaan zitten, is het niet zo erg.

Maar stilletjes is niet de stijl van X. Zij houdt van een grootse entree. Ze ploft in een bankje, staat weer op om met veel geraas haar jas uit de doen en haar spullen uit haar tas te halen, laat iets vallen, staat op om het op te rapen. ‘Waar was je?‘ vraagt haar buurvrouw. X begint met veel poeha aan een verhaal over metro’s, treinen. De studenten om haar heen, hangen aan X’ lippen.

‘Euhmm X’, zeg ik, ‘kun je jezelf even uitzetten?’

‘Sorry mevrouw, ik ben nu eenmaal een diva,’ zegt ze stralend. Dat levert haar een highfive van haar buurman op.

Competentie ‘reflectie op eigen professioneel handelen’? Check!

 

Poeha betekent drukte. Het woord komt al sinds de negentiende eeuw in het Nederlands voor en werd toen ook geschreven als boeha en poehaai.