Selecteer een pagina

De vaste bezoeker van ons weblog zal het zijn opgevallen: wij zijn niet van die enorme scherpslijpers als het op taalregels aankomt. We genieten doorgaans van taal, en soms ergeren we ons. Taal leeft, je kunt iets mooi of lelijk vinden en het is handig dat er wat regels zijn, zoals dat voor veel zaken in het leven geldt.

Maar dat je nooit een komma mag plaatsen voor ‘en’, zoals ik pas nog iemand stellig hoorde beweren? Mwah, er zijn belangrijkere zaken in het leven. En regels veranderen nu eenmaal. Een correcte tekst van 200 jaar geleden jaagt de spellingscorrectie van Word heden ten dage aardig in het rood.

Foute taal is het onderwerp van een bijeenkomst in Leiden op 24 februari. In dit publiekssymposium presenteren vier taalkundigen uit Nederland en België hun goede redenen voor foute taal. Bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in taal. Toegang is gratis, aanmelding verplicht. Meer info op de site van het symposium.