Selecteer een pagina

Omdat ik geen auto heb, leg ik alle stagebezoeken af met het openbaar vervoer. Als je op een dinsdagmiddag zacht schommelend in de streekbus naar Emmeloord zit, word je vanzelf erg zen. En je komt nog eens ergens.

Na vele jaren stagebezoeken valt op dat deze streekbussen om de paar jaar van eigenaar veranderen; iets met concessies en marktwerking. Alle bussen krijgen dan een nieuwe naam, nieuwe kleuren en nieuwe logo’s. Alle buschauffeurs krijgen een nieuw pak in de huiskleuren (met een shawltje voor de dames), er komen nieuwe bushaltes en de buslijnen krijgen een nieuw nummer. Wordt het daarmee voor iemand – reizigers of buschauffeurs – beter? Hahaha, nee.

Als je op een woensdagmiddag weer eens achterin die streekbus naar Valkenswaard zit, denk je vanzelf: kunnen we het geld dat hieraan besteed wordt, niet beter aan de buschauffeurs geven?

Die bus naar Valkenswaard heet tegenwoordig trouwens Bravo (daarvoor Hermes, Arriva, Connexxion, BBA, Ema). Het is de afkorting van ‘Brabant vervoert ons’.

Wat?? Daar klopt natuurlijk hélemaal niets van. Dat had toch Wij vervoeren Brabant moeten zijn? Wivebra! Alvast gratis tip voor de volgende eigenaar.