Vorige week las ik in het AD dat 2 februari 2020 een prachtige trouwdatum is, maar dat Utrechters er niet op zitten te wachten op die dag in de huwelijksboot te stappen. Ik dacht aan dit artikel toen ik gisteren deze tweet van @waaromweetikdit zag: 2 februari 2020 (02-02-2020) is de ultieme palindroomdag. Het is de 33e dag van dit jaar, terwijl er na die dag nog 333 dagen te gaan zijn tot het einde van het jaar. #02022020
Een palindroom is een woord waarin de letters symmetrisch gerangschikt zijn, zodanig dat het woord van achter naar voren gelezen hetzelfde is als van voor naar achter. Kok bijvoorbeeld, of meetsysteem. Er zijn ook palindroomzinnen: De mooie zeeman nam Anna mee zei oom Ed, of Gadsi, ’t is dag. En, zoals bovenstaande tweet bewijst, palindroomdata en -getallen.
Dat Utrechters er niet voor kiezen zich op die ultieme palindroom dag in de echt te laten verbinden, verbaasde mij aanvankelijk niet: 2 februari valt op een zondag en ik dacht dat je op de Dag des Heren niet kon trouwen. Niets is minder waar. In 32% van de Nederlandse gemeentes kun je op zondag in het huwelijk treden. Nadeel (volgens weddingplanner.nl): je betaalt er bij de gemeente iets meer voor. Voordeel: bijzondere locaties zouden juist goedkoper zijn.
Waarom per se niet in Utrecht? In Delft is het op zondag zelfs meer dan twee keer zo duur.
Ik las het in AD Utrechts Nieuwsblad, in Delft is het ongetwijfeld niet veel anders.
Aardig Mach, vooral die zinnen.
“Baas, neem een racecar, neem een Saab!” was destijds niet de reden waarom dit mijn favoriete automerk was, doch ik vond het wel een leuke.
Voor zover me bekend, was dit nooit een officiele slogan van het merk. Kennelijk moet een andere adept het ooit bedacht hebben en succesvol in omloop hebben gebracht, in het pre-internet-viraltijdperk.