Selecteer een pagina

Op een nieuwjaarsborrel aan de Hogeschool van Amsterdam in januari 2014 constateerden de schrijfdocenten Machteld Bijl, Paul van der Bijl en Lisette Hilhorst dat veel van onze studenten taal lastig vinden en hierdoor ook niet van lezen en schrijven houden. Zelf zijn we gek op alles wat met taal te maken heeft. We bewonderen mooie taalvondsten, verwonderen ons over taalverschuivingen en ergeren ons aan ijdel jargon.

Zou het niet een goed idee zijn om een taalblog te starten waar we ons plezier in taal konden delen?, opperden we. We hoopten natuurlijk dat we onze studenten zo een beetje konden aansteken en hun taalliefde zouden aanwakkeren. Paul bouwde een site, Lisette schreef alvast een paar stukjes en op 10 januari 2014 verscheen het eerste bericht op dit blog, over het nepdeftige taalgebruik bij de NS.

We werden al snel gevonden door onze lezers, studenten en collega’s, maar ook vele lezers buiten de hogeschool. We kregen trouwe volgers die het blog aanvulden. Ook gingen steeds meer collega’s meebloggen. Het blog groeide en bloeide. Maar het laatste jaar is de inspiratie wat opgedroogd.

Daarom, lieve lezer, zetten we een punt achter Ikzegookmaarwat. Dank voor jullie reacties, aanvullingen en feedback. We hopen dat u net als wij de liefde voor taal zult blijven koesteren.